Om nom nom

Crème fraîche, ketchup, cayenne, vitlökspulver och gurkstavar, ack så enkelt men gott!

Mys till Harry Potter filmen jag ska kolla på nu, nr 2!

Helt plötsligt jättemycket mobilbloggande, jag vet, men det går i perioder...


Jag överlevde!

Var och vaccinerade mig mot TBE bara så där helt plötsligt i en gammal ambulans utanför en mataffär...

Nej men sticket och själva vaccinationen kändes nästan ingenting (jag är känslig mot sådant annars...) men nu efteråt känns det lite i armen såklart men gör inte ont! Men det var bara dos 1 av 7... Pff.

Fint plåster va?


Chillar i min ensamhet...

Är iallafall inte ensam längre om 5 dagar... *lycklig*

Men fy vad chill detta är! Ligger ute i solen på en filt i bara linne och shorts med musiken på! Nice kallar vi det.


Ååh ljuva söndag

Eller nja, det var mest i brist på rubrik.

2 dagen ledig av 4 dagars ledighet. Skönt! Brist på något att göra ändå? Japp. 

Började på ett Harry Potter maraton i fredags, kollade första filmen. Eller nja, kollade... Sov en halvtimme någon gång och sov resten av filmen efter scenen där Hermione säger god jul till Harry och Ron. Så såg i princip ingenting av filmen, bara början! Haha, så går det om man startar en film när man är riktigt ordentligt trött...

Vaknade för ungefär 1½ timme sen. Brukar vakna vid den tiden men aldrig gå upp men ja, denna gången kunde jag inte somna om. Vet inte vad jag ska hitta på idag riktigt egentligen, vi får väl se! Måste bli någon Harry Potter film iallafall, förmodligen två! 

Matchen mellan HIF-MAIF slutade 1-1. Bror och jag var som helt galna här hemma, sjöng i princip under hela matchen! Och när Mjällby, Marcus Pode, gjorde kvitteringsmålet, oj oj oj vad vi hoppade i soffan och sjöng och skrek! Härligt!

Nu ska jag nog ta mig en dusch för att piggna till lite! 

Ciao.

Ikväll smäller det...

HIF-MAIF.

Helsingborg, som alltid vunnit mot Mjällby (de senaste två åren iallafall). 

Men! De är nästan aldrig överlägsna Mjällby, helt ärligt talat. Det har oftast varit så att de har gjort ett mål och sedan gått ner i försvar vilket är kanske en smart taktik (dock inte för målskillnaden) men en sådan otroligt tråkig fotboll! Inte sådant jag vill se. 

Vad jag har fattat det som så är Helsingborgs Erik Edman skadad och någon mittfältare avstängd, så positivt där! Tyvärr så är inte Bagarn i Mjällby med men vi har Anders Wikström då som en bra ersättare iallafall! 

Jag tror faktiskt inte att Helsingborg vinner den här matchen. Nej... Jag tror mer på 1-1, 1-2 eller 0-1. För Helsingborg verkar inte vara i toppform medans Mjällby är på G, särskilt med Pärlan! Och Eken gjorde ju även han ett mål förra matchen så Helsingborgarna får nog se upp...

Vidare.

Idag känns träningsvärken i axlar och lår. Gymmade igår på idrotten och körde hårt med benpress och ryggpress. Och cyklade en runda i regnet när jag kom hem och det slet på benen (jag har världens sämsta kondition och jag hatar mig själv för det). 

Idag var det nationellt prov. Engelska del C. Uppsats. Jag valde att skriva om ämnet "People, places, passions..." och valde då att skriva om en person som betyder väldigt mycket för mig för det var det första som kom upp i mina tankar. Tänkte också kanske skriva om fotbollen men jag kom på mer att skriva om den här personen så det fick bli det! Och läraren där inne såg nöjd ut, hoppas på MVG! Hon behöll till och med min mindmap, kom inte ihåg ifall hon sa att den var bra eller om den var gullig... Hmm, udda. 

Sedan var det städdag! Eller ja... "städdag". Gick mest ut på att jag och en annan gick med en soppåse och plockade inte upp någonting. Vi skulle plocka upp fyra stycken dunkar men det var antagligen antingen hembränt eller bensin i dem så... Sen gick tre stycken bakom/bredvid oss och plockade upp allt annat istället, haha! Klar efter knappt en halvtimme och satt på torget först av alla för att få korv (usch, men var så hungrig...). 

Långhelg nu! Ledig fram till onsdag, skönt!

Blir nog tyvärr att plugga matte stenhårt eftersom jag måste få MVG på nationella för att få det betyget i slutbetyg i matte... Och de två första proven är på onsdag, usch. Kommer nog tyvärr inte klara det, eftersom jag inte har ett riktigt bra och utvecklat mattespråk eller är bra på att komma på egna funktioner. Skillnad när man har helt vanliga test, där handlar det om att ha så många rätt som möjligt, det är det inte alls här på ett av delproven...

Ska återgå med näsan till min mattebok och känner faktiskt för att sova en stund...

Ciao.

Funderar...

Gymnasievalet går mig på nerverna, hatar det.

Undrar vart min älskling är, har ingen aning... Tränar, duschar? Aaargh.

Cyklade en runda innan för att försöka få frisk luft och rensa tankarna lite. Funkade tyvärr inte.

Ååh, vad ska man göra, vad ska man göra...

Ciao.

Dags för sista filmen!

Sista Star Wars filmen nu, den bästa faktiskt. Eller ja... De tre sista (tre första gjorda) är egentligen alla de bästa men den sista gillar jag nog allra bäst.

Vaknade av alarmet och trodde att det var söndag. När jag sedan insåg att alarmet då inte skulle ha ringt och kollade på mobilen och såg att det var måndag så blev jag sur och somnade. Haha...

Skolan var väl helt okej, en vanlig dag, helt simpelt.

Bokade även tid för studiebesök på Furulundsskolan, gymnasieskolan inne i Sölvesborg, ska dit på onsdag om ingenting krånglar! Ska gå med naturvetenskapseleverna då och ha fysik, biologi, lunch och matte. SYV varnade mig för att jag inte skulle svimma under matten... Låter väääldigt positivt!

På tal om matte... Måste fixa MVG på nationella proven i matte om jag ska ha slutbetyget MVG i matte... Kommer nog tyvärr inte klara det. Typiskt.

Behöver sova känner jag... Ångrar att jag inte tog mig en middagslur! Haha, något jag och pojkvännen gör ibland, bara så där mitt framför datorn, lägger oss och sover i nästan en timme. Helt random, det är så vi är.

Ååh Luke Skywalker... Och Han Solo... Star Wars vore ingenting utan dem!

Ska nog ta mig något att äta snart och sen kolla vidare på filmen! Även lite plugg av islam ska jag kunna få in, tror jag har prov imorgon (missade provet först för att jag var sjuk)...

Ciao.

Efter några timmar i regn...

Så sitter jag nu i sängen med min Mjällby one-piece och kollar på Star Wars IV.

Nu kommer scenen där Luke berättar om Leia för Han, ååh, det är faktiskt komiskt, skrattar alltid åt den scenen! "... She's rich..."

Var iallafall ute och gick i eftermiddags, i regnet. I början regnade det iallafall. Var med mamma och pappa och min tränares familj! Grillade på slutet och drack varm choklad, gott! Skön promenad också förutom regnet och tillslut kylan pågrund av regnet. När jag kom hem stod jag med hårfönen och blåste på fötterna så kalla som de var...

Sugen på choklad... Ååh. Nej. Fy. Senare *blink*

Har väl inget mer direkt att skriva om, var bara uttråkad!

Ska fortsätta och planera resan för min älskling när han ska hit, stackarn ska byta mellan tåg och buss tre gånger pågrund av banarbete, jisses...!

Ciao.

Vad göra, vad göra...

Söndag. Sjuk.

Igårnatt blev det tyvärr en kräkning och feber. Brukar inte ha feber på natten men hade det igårnatt tyvärr så funderar på om det är att jag är påväg mot hög feber. Och stanna hemma från skolan borde jag verkligen inte göra men man ska väl det om man har hög feber? Eller feber övrhuvudtaget för den delen...

Kräkningen kan dock bero på hur jag äter. Inte tillräckligt utspritt och absolut inte regelbundna tider, inte på helgerna iallafall. Sov ju till halv 3 igår... Usch. 

Febern vet jag inte vad det är dock. 

Ut och gå blir det senare idag iallafall, tillsammans med familjen och en annan familj/del av annan familj. Jag antar att det blir fotbollsprat...

Ska nog hoppa ner och äta frukost nu. Eller gå ner, vi får väl se vad jag har lust med.

Ciao.

Sjuk sjuk sjuk

Har haft feber sen måndags kväll och den sitter i ännu.

Yrsel och lite illamående då och då är andra symptom eller hur man nu ska kalla det. Är inte särskilt förvånad, tror detta är något som går i klassen. Åkte hem från skolan på tisdagen, var hemma hela onsdagen, var i skolan på torsdag förmiddag (två nationella prov i engelska, läs- och hörförståelse) och åkte sedan därifrån. Fredagen fick jag minst sagt kämpa mig igenom skolan, febern var nog som högst den dagen. 

Har inte direkt hög feber men det är tillräckligt för att inte må bra. 

Igårkväll lättade fotbollsmatchen upp lite efter en seger tillslut! Ikväll så ska jag kolla på de tre första (egentligen sist gjorda) Star Wars filmerna i väntan på att min fina pojk ska komma hem. Han ska hit om 13½ dag (ska sluta räkna så noga haha), kan knappt vänta, oj oj oj! Då får jag någon att mysa med iallafall istället för bara mig själv *snyft*. 

Haha ååh... Genom allt så är ändå Star Wars ganska komiskt. Ibland. Ganska sällan. Men ibland så.

Ska återgå till filmen nu!

Ciao.

MAIF-DIF

Vilken rysare det blev tillslut!

Från en ledning med 4-0 till ett slutresultat på 4-3 fick verkligen hjärtat att gå upp ända till halsgropen.

Första halvlek var riktigt bra spelad, med ett turmål i början av matchen så bara rullade det på, särskilt med en Pär Ericsson i toppform. 1-0 kunde vår Pärlan enkelt peta in efter att Djurgårdens målvakt stått helt fel. 2-0 satte Eken dit, väldigt viktigt för hans självförtroende kan jag tänka mig, hoppas det lossnar för honom nu! 3-0 efter att Pärlan fått bollen på låret (?) och 4-0 av Kivuvu bara någon minut efteråt och vi hade helt plötsligt 4-0 efter 36 minuter! Helt galet var det! 

Djurgårdens 4-1 mål var väl egentligen inget någon kunde göra något åt, iallafall inte Asper. 

Men andra halvlek... Mjällby tappade allt. Slarvade bort bollarna både i anfall och försvar vilket resulterade i att Djurgården kom allt närmare i att göra mål. 4-2 på frispark och innan tilläggsminuterna fick de in ett 4-3 mål som verkligen oroade. Men Mjällby lyckades tack och lov hålla igen det i slutet och lättnaden gick inte att ta miste på när domaren blåste av matchen! 

Mjällby fick även ett bortdömt mål. Men om jag har förstått det rätt så var det nog helt rätt att det skulle bli bortblåst, hörde eller såg inga större protester. 

Det jag funderar över är att alla Djurgårdens mål kom efter att Daniel Nilsson hade blivit utbytt i Mjällby. Någon skada vid knät om jag inte minns fel. Han är verkligen en av Mjällbys bästa spelare enligt mig själv och hjälper till både defensivt och offensivt på ett bra sätt. Danne... Han som arbetar i det tysta. 

Hyllning även till Haris Radetinac som sliter som ett djur. 

Verkligen bra med 3 poäng iallafall! Tyvärr blir väl inte målskillnaden så bra nu men det är just nu inte det viktiga, utan det är helt och hållet poängen! 

Nu kör vi på bilderna som inte blev så många på själva spelet tyvärr... Vet inte vad det är med mig och fotograferingen, är nog inte helt inne i det ännu. Blev mest jubel- och målbilder från första halvlek i och med att det var väldigt ofta och i andra halvlek var det tyvärr för mörkt för att få skarpa bilder. Det är så med kvällsmatcher tyvärr, blir nästan bara bra bilder i första halvlek och inga alls i andra. Men så är det, vet inte om jag kan göra något åt det med min kamera. Har provat olika lägen och så på den, men hur jag än gör blir det suddigt. Tyvärr. 

Men hoppas bilderna kan uppskattas iallafall!


Sillastrybarna körde på halsdukstifo denna kväll! Måste även påpeka att klacken höll bra klass igårkväll, riktigt fint!


Startelva: Mattias Asper - Daniel Ivanovski, Patrik Rosengren, Robin Cederberg, William Leandersson - Haris Radetinac, Daniel Nilsson (Pavel Zavadil), Dominique Kivuvu, Daniel Nicklasson (Marcus Pode) - Marcus Ekenberg, Pär Ericsson (Erton Fejzullahu)



Bänken: Alexander Lundin, Andreas Blomquist, Robin Strömberg, Erton Fejzullahu, Marcus Pode, Pavel Zavadil


1-0 kommer här!


2-0!


3-0!


Och av bara rena farten kom 4-0!


Danne ut, Zavadil in


Sen kom andra halvlek och bilderna som inte gick att ta ordentligt... *suck*


Pärlan ut, Erton in


Nicke ut, Pode in


Blir tyvärr aldrig nöjd med bilderna i slutändan, blir ju alldeles för få! Under sommaren brukar det gå bättre, tack och lov, hoppas det blir så i år igen! 

Tre poäng mot Helsingborg nästa vecka skulle sitta klockrent, kör på MAIF!


Vad gör man när inspirationen sviker en i slöjden?

Just det - en Mjällby one-piece, tadaaa!



MAIF-ÅFF

Denna gången tog det inte så lång tid innan jag blev klar med bilderna, skönt! 

En bra spelad match av de gulsvarta, särskilt andra halvlek! Målen kom efter en Åtvidabergares frilägesutvisning. Målen var visserligen nära innan dess men efter utvisningen så small det!

2-0 till härliga Mjällby, mål av Pär "Pärlan" Ericsson och den förra Åtvidabergsspelaren Haris Radetinac! Fint fint!

Tycker de flesta gjorde bra ifrån sig den här matchen... Förutom Kivuvu, alldeles för långsam! Patrik Rosengren, vår käre gamle Bagarn, gjorde nog också tyvärr en del fel... 

Men en bra match och vi fick stopp på Åtvidabergs segertåg, härligt!




Nicke ut, Pode in.


Pärlan is on his way to score!


Där satt den!


Wikström ut, Agardius in (debutmatch i Allsvenskan!)

Och plötsligt hade Haris fått in bollen i nätet!

Pärlan ut, Erton in.


Härligt, nu fortsätter vi med detta, krossa Djurgården på fredag!



Yaay!

Antagen till både Aleholmsskolan och Furulundsskolan då!

Blir ju antagligen att göra omval och söka till Furulund istället som förstahandsval...



Föda <3

Så gott! Ätit det här, advokado, rökt lax och skaldjursröra i tre av fyra dagar nu, kan inte lägga av...! Nom nom nom!


Allsvenskan omgång 4

ALLA TILL VALLEN IDAG!



En Komikers Uppväxt och Wermland Forever

Det är det som ska förgylla min kväll här.

Har kollat på tv-serien En Komikers Uppväxt ikväll, kom och tänka på den i och med att vi lyssnar på den på kassettband på svenskan. Har bara en liten del kvar på kassettbandet och vet nu alltså vad som kommer hända på slutet. Och det är helt hemskt. Hela historien är hemsk. Alltså - inte att det är en dålig serie eller så, men den är hemsk, fruktansvärd egentligen. Började till och med gråta i slutet. 

Sen så var jag smart nog att direkt efter se klippet på när fotbollsspelaren Piermario Morosini kollapsade på fotbollsplanen mitt under en Serie-B match... Han dog sedan i ambulansen påväg till sjukhuset, fruktansvärt. 

Livet är så hemskt ibland, eller hur?

Okej, jag ska inte deppa, jag lovar!

Ska istället ta och kolla på det första avsnittet av Wermland Forever, mest för att två killar från Sölvesborg (förstår inte varför de säger att alla är värmlänningar...?), staden jag själv bor utanför och vistas i nästan varje dag, och ja, den enda är ju fotbollsspelarens Christian "Chippen" Wilhelmssons halvlillebror! Och hans mamma är min klass hjälplärare i både svenska och engelska... Hmm ja, världen är liten, särskilt här i Sölvesborg! Ganska sjukt kul. 

Fick nyss ett sms från älsklingen, så söt är han! Han är tyvärr på ett ställe utan internet den här helgen så vi har inte kunnat prata men imorgon så!

Nu ska jag kolla vidare på "värmlänningarna" och senare, ifall jag inte kan sova, så kollar jag på I Rymden Finns Inga Känslor!

Ciao.

R.I.P Piermario Morosini

Så fruktansvärt hemskt... Börjar gråta så fort jag ser det här! 

R.I.P ♥



MAIF-ÖSK

Kör bara på ett bildinlägg! 

En hel vecka sen matchen och jag har inte blivit klar med bilderna förrän nu... Jag har helt enkelt inte tiden, eller ja, min dator är också alldeles för dålig för att göra flera saker samtidigt på, hmm... 

Men denna helgen har jag haft tid och fixat klart bilderna! 

Så här kommer de, från 0-0 matchen och Mjällbys hemmapremiär 2012!

Får ursäkta för amatöraktiga bilder, sämre än vanligt enligt mig själv men jag är lite ringrostig i fotograferingen just nu, tyvärr. Hoppas det fixar sig snart! Helst till imorgon då Mjällby tar emot nuvarande serieledarna Åtvidaberg FF! 17.30 på Strandvallen!


Utbyggnad av den nya läktaren blev riktigt bra tycker jag, super!



Tobias Grahn hyllades av Sillastrybarna såklart! (Ursäkta textstorleken på bilden...)



Simon Nilsson gjorde sin debutmatch i starelvan denna dag! Tyckte han kämpade på bra och han fick mycket stöd från Sillastrybarna!



Bänken, ser ut att vara aningens kallt?



Erton ut, Pärlan in.



En frustrerad Pärlan!



Kivuvu ut, Zavadil in.



Blev inte så många bilder heller... Skärpning!


Forza MAIF!


HEMMAPREMIÄR 2012



ALLA TILL VALLEN IDAG! 

FORZA MAIF!


<3

Åkte ju som sagt till Varberg idag men tänkte inte skriva varför...

Men ni kan ju kanske förstå om jag säger att jag för första gången har varit med en kille på riktigt idag. Hållit hand, hållit om varandra, kittlats och ja... Jag fick min första kyss idag! Och många många många fler efter det! 

Och jag kan bara säga att han är sjukt underbar och att jag är sjukt kär. Och vi ska nog träffas snart igen, ska bara hitta någon helg som passar för oss båda! 

Den här dagen har varit den bästa i mitt liv. Hittills. Förhoppningsvis kan det bli ännu bättre en dag, men det är svårt att slå denna dagen! Tänk att vi hittade kärleken på "riktigt" också, inte bara över skype, hehe...

Haha... Ömma läppar och tunga minst sagt har jag... Känner fortfarande smaken av hans tunga, sjukt...

Jag älskar dig ♥



Jag var lite förvånad faktiskt... Trodde att första kyssen (var första kyssen för oss båda också!) skulle bli klumpig och dan men... Den var sjukligt perfekt! Alla kyssar var det, alla de... Väldigt många! ♥

Ciao.

Halvdöd

Aningens halvdöd sen igår ja!

Upp precis innan 6, åka tåg i 5 timmar vid 7, fotboll i snöstorm i två timmar (var inte snöstorm hela tiden men ungefär hälften kanske!), käka och så åka hem med tåget i 5 timmar igen. Visst, det slet bra på krafterna!

Och bra dum som jag är så glömde jag kamerabatteriet hemma så kunde inte fota någonting... Nu hade det nog egentligen inte spelat någon roll då jag inte hade klarat av och fota i det vädret och det hade inte varit bra för kameran heller för den delen. Men jaja... Filmade AIK's tifo och inmarschen! Ni kanske undrar varför i hela friden jag filmade AIK's tifo när jag verkligen är anti-AIK och var där för Mjällbys skull? Jo, tifot var hyllning till Råsunda och det var väldigt häftigt! 

Laddar kanske upp filmen här någon dag, vi får se om jag orkar.

Hmm inget mer att säga egentligen...

Eller jo! Matchen slutade 0-0 och jag tycker Mjällby spelade bra, det var ett rättvist resultat! Första halvlek hade Mjällby några riktigt fina målchanser men i andra halvlek tog AIK över, de dominerade mittfältet ganska bra. Men de fick aldrig de där riktigt farliga chanserna och skotten kunde Asper rädda! 

Topptrio enligt mig... Bagarn, Asper och Radetinac! Daniel Nilsson, min favorit, blev utsedd till matchens bästa spelare (i bortalaget då) men jag håller faktikt inte riktigt med. Men jaja, alla tycker olika! 

Det här med att ladda upp bilder och skriva referat... Usch jag vet inte. Jag får se hur jag gör, gör jag det för denna matchen blir det ju bara ett referat och kanske videon men vi får väl se hur det blir!

Just nu håller jag bara på att tänka på imorgon... Jag är så fruktansvärt nervös! Hjälp!!!

Nu ska jag nog äta något för har inte gjort det på hela dagen, heh. Och inte sen igår sen typ klockan... halv 5 typ. Aj aj. 

Ciao.



RSS 2.0