Fotbollsåret 2010

2011 har börjat för många dagar sen och det är mer än dags att summera fotbollsåret 2010. Och då summerar jag fotbollsåret för Mjällby AIF, så att ni inte tror något annat! (Om jag lägger in bilder från matcherna så är det väldigt dåliga omgång 1-17 då jag inte hade en systemkamera. Inte för att dom blir så mycket bättre sen.)
Då kör vi.

Omgång 1: AIK-Mjällby 0-0

Jag, Felicia, pappa, farbror och bror åkte med tåg upp till Stockholm och såg premiären i Allsvenskan för Mjällby. Det var självklart att vi skulle dit, första allsvenska på 25 år för Mjällby! De kallade matchen David mot Goliat, Eken mot Mutumba. Svenska mästarna mot nykomlingarna. Mjällby var tippade på förlust för de flesta. Och vad slutade det? 0-0. Vilka spelade bäst? Mjällby. En match helt klart värd att minnas, Moestafa El Kabirs första match slutade nästan med ett nickmål. Patrik Rosengren fick en läskig armbåge i ansiktet. Tobias Grahn gjorde också sin första match med Mjällby och det slutade med pussar mot AIK-publiken. Det slutade med en varning men det var verkligen värt det!
Tobias Grahn: Jag har fått en massa skit. Det var skönt att vi kunde komma upp här och få en poäng.
Bojan Djordjic: Det här är Råsunda, man gör inte så här. Du har gjort ditt, ni har tagit med er poäng - det räcker.
Bojan borde tänka på vad han säger och se på sig själv först.
 Grahn - Kung på Råsunda.


Omgång 2: Mjällby-GAIS 3-0
Marcus Ekenberg 3x

Tre chanser, tre mål, tre poäng.
Första allsvenska hemmamatchen på 25 år slutade med succé! Succé för Mjällby, succé för Marcus Ekenberg som gjorde alla mål!


Omgång 3: Örebro-Mjällby 0-2
Marcus Ekenberg, Moestafa El Kabir

Musse gjorde sitt första mål för Mjällby! Och Eken gick upp i skytteligaledning med sitt 4:e mål! Musse och Eken - nya radarparet.


Omgång 4: Mjällby-Gefle 1-3
Marcus Ekenberg

Mjällby spelade ganska bra men ändå blev det en tung första förlust. Dåligt. Wille blev skadad i matchen.

Omgång 5: Halmstad-Mjällby 1-2
Daniel Nicklasson, David Löfquist

Mjällby hade många spelare som inte kunde spela, pga skador och avstängning. Wille, Bagarn, Danne och Gits skadade och Grahn avstängd. Vi la under med 1-0 men lyckades kvittera och ta ledningen genom Nicke och Löken. V som i vidunderliga vikarier.

Omgång 6: Mjällby-Kalmar 0-0

En mycket jämn match. Det pratades om att det skulle bli världens snackduell mellan Grahn och Rydström. De som hoppades blev besvikna. Straff skulle det varit för Mjällby i 75:e minuten men nej, en idiot till Martin Hansson friade.


Omgång 7: Häcken-Mjällby 0-1
Moestafa El Kabir

Inte mycket att säga, Mjällby hade flest målchanser men inte de vassaste, det var en hyfsat jämn match med en Musse på löparhumör.


Omgång 8: Mjällby-Helsingborg 0-1

"En utvisning förstörde fotbollsfesten" stod det i tidningen dagen efter matchen.
Stämmer mycket bra, Helsingborg spelade först en aning bättre än Mjällby, dom gjorde ett mål men Mjällby försökte fortsätta kvittera. Då blev Musse stämplad och en Helsingborgsspelare blev utvisad. Detta resulterade i att Helsingborg gick ner helt i försvar och Mjällby kunde inte spräcka detta.


Omgång 9: Djurgården-Mjällby 0-1
Dålig match med ett mål i slutminuterna som sved.

Omgång 10: Mjällby-Göteborg 0-0
Göteborg hade egentligen ett mål och Mjällby hade egentligen en straff. Jämnt.

Omgång 11: Trelleborg-Mjällby 2-1
David Löfquist

En av säsongens sämsta matcher med hård vind och en usel plan. Inga kommentarer förutom att Mjällby lyckades spräcka nollan efter 3 matcher igen. Men det blev ändå 0 poäng.

Omgång 12: Mjällby-Elfsborg 2-0
Tobias Grahn, David Löfquist

"TOBBE GRAHN TOBBE GRAHN"
Tobias Grahn gjorde sitt första mål för Mjällby och det syntes på hela honom att det var riktigt skönt, han var klart överlycklig, sprang och kramade några i publiken! Riktigt skönt! Och när Löken gjorde sitt mål var det att hoppa upp på spelarna som gällde, haha!
Det var problem med planen innan och under matchen, den var alldeles för blöt vilket Anders "Gnällspiken" Svensson var noga att kommentera, dålig förlorare tro? Inget duger ju förutom Elfsborgs egna konstgräs. Inte för att jag brukar ha nåt emot Anders Svensson men just där är han överdriven, även ifall planen var dålig.
Vi hade varken Eken eller Musse på plan men bra gick det iallafall vilket bevisar att vi har en bra bänk!


Omgång 13: Mjällby-Malmö 4-2
Moestafa El Kabir 2x, David Löfquist, Daniel Nicklasson

"Knallen på Strandvallen"! Första halvlek såg ut som en säker seger med 3-0 i paus men andra halvlek blev det skillnad då Malmö lyckades reducera till först 3-1 och sedan till 3-2. I den 90:onde minuten satte ändå Nicke punkt för det med sitt vackra 4-2 mål.
Direkt efter matchen grävdes planen upp, den sista matchen på det gräset slutade 4-2, kalas!



Omgång 14: Åtvidaberg-Mjällby 1-2
Marcus Ekenberg, Moestafa El Kabir

Superduon!
Musse och Eken visade att dom kan spela riktigt bra tillsammans igen! Den sista matchen innan vm-uppehållet och jag, Felicia och pappa var på plats denna varma dag i maj. Detta befarades också vara Musses sista match men nej då, en popcornpåse ändrade på det!



Omgång 15: Mjällby-Brommapojkarna 0-0

Kommer inte ihåg något från matchen men bra var den nog inte.

Omgång 16: Brommapojkarna-Mjällby 1-0

Bad, bad, bad...

Omgång 17: Mjällby-AIK 0-0

Kommer inte ihåg nåt från denna matchen heller och inga tidningsurklipp har jag, men jag tror att Mjällby spelade hyfsat bra.

Omgång 18: GAIS-Mjällby 3-2
Marcus Ekenberg, Juan Robledo

Första halvlek var dålig. Andra lite bättre. Men ändå dåligt.

Omgång 19: Mjällby-Örebro 1-0
Marcus Ekenberg

Ekenberg petad.
Det pratades mycket om, och jag höll med om att han hade inte spelat så värst bra men samtidigt visste jag inte om det skulle löna sig att bänka honom, iallafall inte om han inte fick hoppa in. Han fick hoppa in i andra halvlek och gissa vad? MAUL KAA! Jag tror att petningen var nödvändig på ett sätt, Eken hade mycket energi i benen när han kom in och det var nog alltså en petning som behövdes. Matchen i sig var ganska jämn vad jag minns, Örebro var bättre i början av första halvlek men sen tog Mjällby över. Den här segern behövde Mjällby.


Omgång 20: Gefle-Mjällby 3-3
Moestafa El Kabir 2x, Juan Robledo

Gefles mål var ganska onödiga, alla på frisparkar. Vi gav bort en 1-2 ledning som Gefle vände till 3-2. Men i den 90:onde minuten kvitterade Juan Robledo till 3-3, på sin egen 31-årsdag!

Omgång 21: Mjällby-Trelleborg 1-1
Tobias Grahn

Redan i 6:e minuten gjorde Tobbe 1-0 och Mjällby spelade drömfotboll i en halvtimme men tappade greppet till slut så Trelleborg kunde kvittera.


Omgång 22: Elfsborg-Mjällby 2-0

Elfsborg fick sin revansch. Första målet på straff som enligt Westerberg var fel då han tyckte att spelaren slängde sig. Det var ju Westerberg som rev ner spelaren (tror vi) och fick utvisning. 
"Ska jag vänta tills de bryter benet av mig?". Musse, man kan inte annat än att hålla med dig, de svenska domarna är skit. Allvarligt, hur mycket Elfsborgsspelarna (och spelare från nästan alla andra lag också för den delen) än sparkar och håller på så är det alltid Musse som får skiten. Det är hemskt att nästan allt kan hänga på ryktet en spelare har.

Omgång 23: Mjällby-Häcken 2-2
David Löfquist, Mattias Asper

Hör och häpna, Mattias Asper, vår målvakt, gjorde mål och räddade en poäng mot Häcken!!!!
Första målet av en målvakt på 5 år (om jag inte har fel)! Med 15 sekunder kvar la Mjällby under med 2-1, surt värre. Mjällby fick en frispark på offensiv planhalva, sista chansen och Mattias Asper gick upp för att vi skulle få en extra spelare där uppe vid frisparken. Robin Cederberg slår frisparken, Johan Svensson lyfte in bollen på retur och Mattias Asper nickar in! MATCHHJÄLTE!



Omgång 24: Helsingborg-Mjällby 1-0

Mot Helsingborg går det bara inte.

Omgång 25: Mjällby-Djurgården 3-0
Moestafa El Kabir, Peter Gitselov 2x

Mjällby var tillbaka som dom var på våren och Peter Gitselov gjorde sitt första och andra mål för Mjällby! Och det andra målet satt som en riktig smäck! Matchen var riktigt bra och det bjöds på skön fotboll den kalla kvällen! Och dessutom så säkrades kontraktet till Allsvenskan 2011!




Omgång 26: Göteborg-Mjällby 0-0

Det det mest pratades om var Westerbergs chans... På eget mål.
 En annan sak det pratades om bara lite hux flux var att domaren sträckte sig och byttes ut. Fjärdedomaren som fick komma in var helt okej. Matchen var jämn och 0-0 var rättvist.

Omgång 27: Mjällby-Halmstad 2-0
Moestafa El Kabir, David Löfquist

Hade ett uppehåll här med tidningsartiklar och har inget minne men den lär ju ha varit bra i och med segern!

Omgång 28: Kalmar-Mjällby 1-1
Moestafa El Kabir

Mjällby och Kalmar är jämna... That's it.

Omgång 29: Mjällby-Åtvidaberg 2-1
Adam Berner, Marcus Ekenberg

Superinhopparen!
Adam Berner gjorde succé med sitt inhopp som resulterade i ett mål och en assist som gjorde att Mjällby vände 0-1 till 2-1!
Många påstod att det var ingen mening för oss att vinna, vi hade inget att spela om. Mjällby hade flera hundra tusen skäl att vinna. För det första, varför skulle det inte vara nån mening att vinna? För det andra, Mjällby hade chans på en plats till kvalet till Europa League! För det tredje, vi hade chans på en bronsmedalj!
Sista hemmamatchen för Mjällby AIF för Allsvenskan 2010... Och den mörkaste någonsin.


Omgång 30: Malmö-Mjällby 2-0

Den rafflande sista omgången där Mjällby spelade om en 4:e plats och Malmö om 1:a plats och guldet. Jag, pappa, bror, farbror och pappas kusin Lena var på plats, detta var ju inte nåt man fick missa. Fullt på hela arenan, över 24 000, publikrekord! Helt fantastiskt att uppleva och bara se allt det där! Mjällby hade Bagarn och Tobbe avstängda denna match. Jag visste att Tobbe hade sett fram emot den här matchen mot sitt gamla lag men på ett sätt tror jag det var bra att han inte fick spela, han kunde ha varit en aning övertänd och fått en varning eller utvisning i matchen. Malmö hade greppet om hela matchen, det finns inte mycket mer att säga.
Jag har redan berättat så mycket om denna matchen, det var helt fantastiskt att uppleva, publiken! Guld till Malmö och det var bara till att gratulera!



Så hörni, det var ett referat av Allsvenskan 2010! Fast det är faktiskt inte riktigt slut... Ni tror väl inte att jag är så dum så att jag har glömt nåt alldeles speciellt? Just det, Svenska Cupen.

16-delsfinal: Limhamn/Bunkeflo-Mjällby 0-1
Daniel Nicklasson

Mjällby gjorde inte mer än vad som behövdes och vann.

8-delsfinal: Mjällby-Malmö 4-1 (Strandvallen var ej tillgänglig och matchen spelades på Swedbank Stadion, Malmös hemmaplan)
Moestafa El Kabir 4x

"KA-BOOM! KA-BOOM! KA-BOOM! KA-BOOM! KA-BIR!"
Detta var Musses och Mjällbys match, inget snack om saken! 4 mål och tvåan satt dessutom som en bomb från 30 meters håll efter att Musse tagit ner den på brösten och slagit till på volley!

Kvartsfinal: Örebro-Mjällby 0-3
Daniel Nicklasson, Moestafa El Kabir, Peter Gitselov

Mjällby körde över Örebro och återigen var det Musse som verkligen stack ut. Han var verkligen cupmatchernas man! Och inte bara det, Allsvenskans också. Men vi får såklart inte glömma alla andra spelare, det är ju inte bara Musses förtjänst alltihop!

Semifinal: Helsingborg-Mjällby 0-2

Även på denna matchen var jag på plats med pappa och farbror.
Matchen i sig - inget vidare. Helsingborg är för svåra för oss, så är det bara. Men se det så här: Helsingborg är det ENDA laget som vunnit alla matcher mot Mjällby denna säsongen!


Jag kan stolt säga att jag har sett ALLA matcher i Allsvenskan. Jag har sett 14/15 hemmamatcher och 3/15 bortamatcher på plats och resten på tvn eller datorn. Jag, en stolt MAIF-are som aldrig sviker sitt gul-svarta lag!
♥Gul-svart rakt in i själen!♥


Ja hörni, och hela detta slutade med en 6:e plats och en semifinalplats i Svenska Cupen! Vi tippades som om vi skulle åka ut innan säsongen började, vi var nykomlingarna. Men vi visade vart skåpet skulle stå!

VI ÄR BÄSTA GULSVARTA LAGET!



Avslutar med en bild på världens finaste arena
Strandvallen


Kommentarer
Postat av: Joel Lindblad

Skåne e alltid nice :D även fast ja inte bor där :P

2011-01-10 @ 22:26:38
URL: http://scenbloggen.com/joellindblad/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0