MAIF-GAIS

Mjällby AIF-GAIS
1-1 (1-0)

Mål:
1-0 Marcus Ekenberg

Varningar: William Leandersson

Publik: 3588

Hur ska man summera denna matchen? Första halvleken gör Mjällby okej, Mjällby och GAIS är ganska jämna. Ett tidigt mål av Marcus Ekenberg, visste ju att han skulle göra mål mot GAIS! Han och GAIS passar ihop förstår ni... Men i slutet av första halvlek när Mjällby får en straff när just herr Ekenberg blir fälld och ska lägga den så blir det ett dåligt skott och en GAIS-målvakt som slänger sig rätt. Inte bra för Marcus självförtroende, något jag tror han behöver just nu. Andra halvlek ägs av GAIS lätt. Mjällbys passningsspel är riktigt dåligt, ingen på mittfältet var bra. Mittfältet var verkligen Mjällbys svaghet denna match. Något som får pluspoäng är försvaret! Vår veteran Patrik Rosengren dominerade försvaret och var rysligt bra!
Något som hände i första halvlek var att Tobias Grahn helt plötsligt la sig ner och höll sig för ljumsken. Bårbärarna och allt sånt kom genast in på planen. Nu har det visat sig att det är en bristning i ljumsken. Tobias kan vara borta upp till två månader sägs det men sen har de också sagt att det kan vara 3 veckor. Tobias säger själv att han har bra läkkött så att det nog kommer gå ganska snabbt, bra det iallafall! Även ifall han inte spelade alls bra mot GAIS så är han en spelförare, särskilt i stora matcher.
Något annat som var uppmärksamt var att Marcus Ekenberg hade blivit av med kaptensbindeln. Den tillhör numera Patrik Rosengren. Jag tycker detta var ett ganska klokt beslut, det läggs kanske lite väl mycket press på Marcus isåfall, något jag tror att han verkligen inte behöver just nu. Båda är riktigt bra kaptener men Bagarn kan nog få ha kaptensbindeln nu.
Laguppställning:
Mattias Asper - Jesper Westerberg, Patrik Rosengren, Robin Cederberg, William Leandersson - Daniel Nicklasson (Adam Berner), Tobias Grahn (Patrick Osiako), Daniel Nilsson, Pavel Zavadil (David Löfquist) - Peter Gitselov, Marcus Ekenberg

Ingen skottkarta eller något sånt har jag men kan ju säga att GAIS var bättre på den punkten.
Topptrio:
Patrik Rosengren
Mattias Asper
William Leandersson

Försvaret får all heder i denna matchen, utan dem hade det blivit en förlust. Helt klart.
Förresten så var det väldigt svårt att fotografera denna matchen. Bilderna blev helt konstiga eftersom att solen lyste rakt på kameran, bara så att ni vet det.

Mathias värmde upp publiken genom att sjunga Oboy! Och ja - publiken blev på gott humör!

Sillastrybarna var på bra humör! Skönt det! Härligt med en massa sång!


En sån här bild lägger jag ut varje match vare sig ni vill det eller inte, hah.


MAAAAUUUUL!



Robin Cederberg is da superninja



Man kan ju undra.



Dramatiskt. Tobias Grahn, bli bra snabbt snälla!



Den gamle GAIS-aren... Fast han var MAIF-are innan han spelade i GAIS också sen återvände han minsann, det är bra det Nicklasson!


Mattias Asper, oftast först på bollen. 1.98 i längd, jo man tackar för Allsvenskans bäste målvakt!


Osiako var tillbaka efter sin skada och fick ersätta Tobias Grahn när han blev skadad. Han gjorde arbetet... Okej.


Wille skötte sig bra denna matchen.



Deppigt. Tycker faktiskt riktigt synd om Gitselov, han är där framme och kämpar, kämpar, kämpar! Men han får aldrig till det, han saknar tekniken. Det är så synd för annars hade han varit riktigt målfarlig. Man ser ju verkligen hur han kämpar... Men det är bara till att fortsätta kämpa så kommer det snart!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0