AIK-MAIF

AIK-Mjällby AIF
3-0 (2-0)

Såg inte den första kvarten av matchen men vad jag har hört var den likadan som större delen av första halvleken. Första halvleken var spelad som en typisk 0-0 match. Få chanser. Mjällby spelade konstigt nog knappt några långbollar alls, bara kort passningsspel, vet inte varför. Mjällby hade överlägset bollinnehav hela första halvlek, i paus var det 38-62 om jag inte minns fel. Men i den 40:nde minuten händer det. En av AIK's spelare får en bra boll och bara drämmer iväg den rakt i målet, i princip otagbart för Asper. Och AIK får energi direkt. Avspark och Mjällby sjabblar bort bollen nästan direkt, en passning till Cederberg som får den nya Bangura i AIK bakom ryggen som bara går och tar bollen från Cederberg. Sen om man ska beskylla det på Cederberg eller för att han inte visste om det och att det var dålig kommunkation, det kan inte jag avgöra. Bangura får världens jätteläge.
Första halvlek - sådär
Andra halvlek. Tänkte att nu går vi ut och tar dom. Men AIK får en hörna, Bangura står helt omarkerat och kan lätt få in bollen bakom Aspers rygg. Detta efter ett misstag av Cederberg och Westerberg, problem med kommunikation igen antar jag. Efter det var det bara AIK.
Skottkarta:
12-3 i skott och 6-1 i skott på mål säger en del om matchen, särskilt om andra halvlek.
Boll = Mål
! = Skott på mål
Laguppställning: Mattias Asper - Jesper Westerberg, Patrik Rosengren, Robin Cederberg, William Leandersson - David Löfquist, Tobias Grahn (Daniel Nicklasson), Pavel Zavadil (Emanuel Svensson), Peter Gitselov - Marcus Ekenberg, Moestafa El Kabir (Adam Berner)

Topptrio enligt mig:
Jesper Westerberg
Pavel Zavadil
William Leandersson

Varningar - Tobias Grahn, Peter Gitselov, Moestafa El Kabir, Jesper Westerberg
Onödiga varningar. Tror att alla var för snack förutom Peter Gitselovs. Men det var surt idag, helt klart. Domaren, Daniel Stålhammar, var inte bra idag. Helt rätt att bli sura men hörrni - snacka inte för mycket!
Nej grabbar, skärpning! Kommunikation, anfallet! Så här som ni spelade idag, det funkar absolut inte!